073 685 62 30 info@aragondental.se

 

 

Invisalign – en osynlig tandställning

Behandling med Invisalign är en serie genomskinliga, avtagbara tandskenor som gradvis rätar ut dina tänder. Dessa  skenor är tillverkade av flexibel plast ‒ närmare bestämt ett patenterat termoplastmaterial som kallas SmartTrack. Invisalign är ett välbeprövat tandregleringssystem som har funnits i 25 år med upp till 15 miljoner behandlade patienter i hela världen.

 

 

Fördelar
  • Du kan ta ut dem för att äta och dricka samt för att borsta och skölja tänderna.
  • Det finns inga metallfästen eller trådar som kan irritera munnen eller gå sönder.
  • Till skillnad från andra varumärken är genomskinliga Invisalign-skenor tillverkade av patenterat SmartTrack-material, som är bekvämare och ger en bättre passform.
  • Invisalign-skenor är också anpassade efter din tandköttskant för ökad komfort och bättre utseende.
  • Invisalign-skenor hjälper dig att få det leende du vill ha upp till 50 procent snabbare än normalt.

Läs mer om skillnaden med Invisalign, eller se vårt diagram för jämförelse av behandlingar.

 

Process

Undersökning

Invisalign-behandling börjar med en undersökning. Det är ytterst viktigt att din mun och tänder är friska. Om du behöver laga tänder eller utföra en tandrengöring så måste det göras innan vi går vidare med behandlingen.  Då kan vi vara säkra på att dina tänder och tandkött är i bästa möjliga skick för hälsan så att onödiga risker undviks.

Vi utvärderar ditt leende, och utarbetar därefter en detaljerad, individuellt anpassad digital behandlingsplan som demonstrerar omvandlingen, steg för steg, av ditt leende. Vi skapar en unik, digital behandlingsplan för en exakt kartläggning av förflyttningen av dina tänder. Dina genomskinliga skenor utformas sedan för att utöva rätt mängd kraft på rätt plats vid rätt tidpunkt baserat på behandlingsplanen för dig.

 

 

Jag kommer att finnas vid din sida varje steg på vägen för att övervaka dina framsteg och säkerställa att tandskenorna har rätt passform.

När du sedan godkänt din behandlingsplan kommer dina unika tandskenor att skapas. Du kommer att bära varje uppsättning tandskenor i 20 till 22 timmar om dagen, och byta till en ny uppsättning tandskenor varje till varannan vecka enligt mina instruktioner. Varje uppsättning tandskenor flyttar gradvis och varsamt dina tänder på plats, enligt din behandlingsplan, mot ditt vackra nya leende.

 

Konsultation görs alltid med en specialist

Jag kommer alltid att diskutera mål för tandrätningen med dig, och undersöka ditt leende för att avgöra dina specifika behov. . Det spelar ingen roll hur enkelt eller svårt är ett fall.  Alla mina fall konsulteras med tandregleringspecialisten Gloria Muñoz som har många års erfarenhet med invisalign.

 

 Läs gärna om specialisten i tandreglering Gloria Muñoz

 

Behandlingslängd

Längden på behandlingen beror på flera faktorer, till exempel hur komplicerat ditt fall är och hur ofta du bär dina tandskenor. Specialisten och jag bestämmer exakt hur lång tid din behandling kan ta utifrån dina specifika behov. I genomsnitt är tiden för Invisalign-behandling 12 till 18 månader. 

För bästa resultat ska du använda dina genomskinliga Invisalign-skenor 20 till 22 timmar om dagen, och bara ta ut dem för att äta och dricka samt borsta och skölja tänderna. 

Jag rekommenderar att byta dina skenor varje vecka eller varannan vecka beroende på behandlingsplan. Vi träffas vanligtvis ungefär var fjärde till var sjätte vecka. Målet med dessa möten är att säkerställa att din Invisalign-behandling fortskrider som planerat.

 

Attachmets/Fästen

Förutom dina skenor, behövs det små tandfärgade former som fästs på dina tänder. Dessa former fungerar som handtag, och ger tandskenorna något att försiktigt trycka mot för att flytta tänderna med rätt kraft. Det är detta som gör komplicerade tandförflyttningar möjligt utan tandställning. Genomskinliga Invisalign-skenor har en bekväm, åtsittande passform runtom dem så att de knappt märks.

Kostnad

Vi kommer att fastställa kostnaden för din behandling baserat på hur komplicerat ditt fall är, och på hur många tandskenor du kan komma att behöva. Behandlingens kostnad varierar beroende på behandlingens omfattning. Priset kan variera mellan 20 000 till 50 000 kr.

 Det är viktigt att veta, om du inte vill gå vidare med din behandling, kommer din avbeställning att debiteras med 3500kr.

Avslutad behandling/ Resultat 

Vi  rekommenderar alltid att använda en retainer när man är klar med behandlingen, för att förhindra att tänderna gradvis flyttar sig tillbaka till sin ursprungliga position. 

Mer om behandlingen kan läsas på invisalign.se. 

 

 Bilder före och efter behandling med Invisalign

 Våra patienter har gett godkännande för att publicera dessa bilder. Tryck här